Pilot Amsterdam: ‘HalloWerk stimuleert eigen regie!’

Na Rijnmond en Haaglanden sluit ook Amsterdam aan op HalloWerk; tot en met oktober voeren Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Werk, Participatie en Inkomen (WPI) een pilot uit. “De zelfregulering van HalloWerk zorgt voor transparantie” vertelt Wouter Verstappen, projectleider HalloWerk Amsterdam. “Werkgevers hebben direct inzicht in het klantenbestand van de gemeente en kandidaten hebben toegang tot alle beschikbare vacatures.”

Platform in ontwikkeling

“HalloWerk is erg gebruiksvriendelijk. Iedereen die kan lezen en basale computervaardigheden heeft, kan ermee werken. Het is een platform in ontwikkeling. In Den Haag en Rotterdam wordt er al langer mee gewerkt. Met de gebruikerservaringen wordt het systeem constant geoptimaliseerd. Zo komen er steeds meer functionaliteiten bij. In deze pilot van een half jaar, die loopt tot en met oktober, gaan we uitvinden of HalloWerk ook in de Amsterdamse context succesvol kan zijn.”

Aandacht voor de inhoud

“HalloWerk heeft veel potentie om matching efficiënter te maken. Onze rol verandert daarmee: we kunnen ons meer gaan richten op de inhoud. De klantmanager gaat van een leidende naar een meer begeleidende rol naast de kandidaat. En de accountmanager kan de werkgever een extra online service bieden en heeft meer tijd voor het inhoudelijke gesprek met de werkgever.”

Digitale dienstverlening

In oktober bepaalt Amsterdam of HalloWerk doorgaat; dat is afhankelijk van de ervaringen van de gebruikers. HalloWerk is een digitaal dienstverleningsconcept en dat past juist ook bij deze bijzondere tijd waarin we veel meer online moeten doen. Door virtueel met elkaar in contact te blijven – elkaar digitaal te zien en te spreken – blijft er aandacht voor transparantie én goede matches op de arbeidsmarkt. Daarmee ook nu een prima tijd om de pilot te starten en te testen!

 

Meer informatie over HalloWerk? Graag werkgever worden in HalloWerk? Stuur dan een mail naar info@hallo-werk.nl voor meer informatie!