2.500 matches voorbij met HalloWerk!

Een mijlpaal, dat mogen we het best noemen: de 2.500e match is gemaakt met HalloWerk! Meer dan 2.500 werkzoekenden zijn al gekoppeld aan een werkgever voor werk. Iets om trots op te zijn, want zo werken de regio’s Rijnmond en Haaglanden aan hun doelstelling om meer mensen uit de bijstand aan werk te helpen!

Inclusieve arbeidsmarkt

HalloWerk is inmiddels uitgegroeid tot een platform waar veel werkgevers en werkzoekenden elkaar digitaal kunnen ontmoeten. Helemaal zelf, als dat lukt, en met hulp van de coaches van de gemeente als dat nodig is. In Haaglanden en Rijnmond heeft dat nu, na anderhalf jaar werken met HalloWerk geleid tot meer dan 2.500 matches van werkzoekenden aan werkgevers. Op die manier werken de gemeenten in deze twee regio’s – en inmiddels ook in Amsterdam waar een pilot draait met HalloWerk – aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Digitaal dienstverleningsconcept; juist nu!

Juist ook in deze bijzondere tijden bewijst het dienstverleningsconcept zich. De digitale dienstverlening is van groot belang; de zelfservice, de snelheid en de mogelijkheid om direct contact te hebben. De toestroom aan meer werkzoekenden op de arbeidsmarkt vraagt om een vernieuwende manier van matching. Met HalloWerk kunnen werkzoekenden en werkgevers veel zelf en waar het nodig is biedt de gemeente altijd die persoonlijke ondersteuning. Op die manier helpen we meer mensen uit de bijstand en meer werkgevers aan gemotiveerd personeel!

Ook matches in deze uitdagen tijden

Ook in deze uitdagende periode worden er matches gemaakt, bijvoorbeeld in logistiek, magazijnen, de verkeersbranche of bij klantenservices. Wethouder Richard Moti (Werk&Inkomen en NPRZ) zegt daarover: “Het is geweldig dat er ondanks corona mensen aan de slag komen via HalloWerk. Het blijkt maar weer eens dat er volop talent is op de arbeidsmarkt dat dankzij HalloWerk wordt gevonden door werkgevers die bereid zijn om mensen een kans te geven. Dat geeft ons hoop dat we met elkaar deze crisis het hoofd kunnen bieden en er sterker uit komen.”

HalloWerk

HalloWerk is op dit moment beschikbaar voor mensen met een uitkering in regio’s Rijnmond en Haaglanden. Ook doet Amsterdam een proef met HalloWerk. Via HalloWerk kunnen werkzoekenden zichzelf presenteren aan werkgevers en zelf naar een baan zoeken. Werkgevers die zich aansluiten bij HalloWerk krijgen direct toegang tot kandidaten die zijn ingeschreven bij de gemeenten en kunnen direct contact opnemen als ze een passend profiel zien.

 

Meer informatie over HalloWerk? Graag werkgever worden in HalloWerk? Neem dan contact op!